top of page

Soorten therapie

Bij praktijk Re-Connect kan je terecht voor verschillende soorten therapie, waaronder regressietherapie, lichaamsgerichte traumatherapie, ATR, Live between lifes en voor een op maat gemaakt persoonlijk ontwikkelingstraject waarin een combinatie van alle vormen aan bod kunnen komen inclusief één op één systemische opstellingen. .

 

Of je nu worstelt met angsten, fobieën, depressie, trauma of iets anders je kunt op diverse manieren worden ondersteund op jouw reis naar herstel en groei. 

 

Hieronder kun je lezen wat de verschillende sessies inhouden. Mocht u na het lezen van deze informatie nog vragen hebben, neem gerust contact op.

Regressie therapie

Regressietherapie is een vorm van psychotherapie die zich richt op het verkennen van onbewuste herinneringen en ervaringen uit het verleden om klachten van allerlei aard in het heden op te lossen. Deze therapie kan helpen bij het behandelen van uiteenlopende klachten zoals o.a. angsten, fobieën, depressie, posttraumatische stress stoornis en psychosomatische klachten.

 

Tijdens een ongeveer 2.5 uur durende sessie gaat u in lichte trance in het hier en nu naar het daar en toen naar de onverwerkte pijnlijke ervaringen die ten grondslag liggen aan de huidige klachten die u in het hier en nu belemmeren. Je blijft dus met je aandacht zowel in het hier en nu tegelijkertijd in het daar en toen. Tijdens de sessie kunt u gerust tussendoor naar het toilet en dan weer verder. De pijnlijke ervaringen worden volledig doorgewerkt met als doel o.a. verbroken verbindingen met deken van jezelf herstellen, beperkende overtuigingen opsporen en losmaken, de pijnlijke ervaring alsnog doorwerken om zo weer de gestolde energie te laten stromen. Zodat u weer voluit kunt leven i.p.v. overleven. 

 

Regressietherapie is niet geschikt voor iedereen. Het is belangrijk dat de cliënt openstaat voor deze vorm van therapie en vertrouwen heeft in de therapeut. Bij bepaalde stoornissen zoals b.v. schizofrenie en aanleg voor psychoses is deze therapie niet aan te raden. Ik werk ook niet met zwangeren, mensen met een drank/drugsprobleem en/of gebruik maken van antidepressiva (dit belemmert de therapie).

Bekijk de tarieven of neem direct contact op voor een sessie.

Evenwichtige rotsen
Zandstrand

Lichaamsgerichte
Trauma therapie

Traumatherapie is gericht op het verwerken en genezen van traumatische ervaringen. Trauma kan leiden tot emotionele blokkades, het uit contact gaan met jezelf en je omgeving, langdurige psychologische en fysieke klachten zoals: angst, depressie, flashbacks en chronische pijnen. Trauma gaat ook over verloren zielsdelen en soms is er sprake van overgenomen trauma uit het familiesysteem.

 

Bij traumatherapie gaan we op zoek naar de laag achter de woorden. De laag waar het lichaam de ruimte krijgt om te vertellen. In de sessies wordt gewerkt d.m.v. de combinatie van systemisch 1 op 1 werk, energetisch werk en lichaamsgerichte traumatherapie. Tijdens de sessies krijg je een dieper inzicht in oorzaak en gevolg. De therapie vergt tijd en toewijding. Traumatherapie is een krachtige en effectieve manier om te werken aan herstel en genezing van traumatische ervaringen. 

‘Trauma gaat over uit contact gaan met jezelf en de wereld, traumatherapie gaat over het herstellen van de verbinding met jezelf, de ander en het leven’

 

Bekijk de tarieven of neem direct contact op voor een sessie.

Life between Lifes

Life Between Lives Therapie is een vorm van regressietherapie die zich richt op het verkennen van het spirituele aspect van het leven. Bij deze therapie wordt ervan uitgegaan dat ons bestaan uit meer bestaat dan alleen ons fysieke lichaam en dat we als ziel een reis maken door verschillende levens.

Tijdens een sessie (3 - 5 uur) van Life Between Lives Therapie wordt de cliënt begeleid naar een diepere staat van ontspanning om zo contact te maken met het hogere zelf en de ziel. Vervolgens wordt er verkend wat er gebeurt tussen de levens in, wat de ziel heeft geleerd en welke lessen er nog geleerd moeten worden. Hierbij kan ook contact worden gemaakt met gidsen, overleden dierbaren en andere entiteiten.

Life Between Lives Therapie kan helpen bij het verkrijgen van inzichten over de eigen levensmissie en het pad dat de ziel bewandelt. Het kan helpen bij het begrijpen van de reden achter bepaalde levenservaringen en het verwerken van traumatische ervaringen uit vorige levens. Ook kan het helpen bij het vergroten van het spirituele bewustzijn en het ervaren van een dieper gevoel van verbinding met het universum.

 

Life Between Lives Therapie is geschikt voor mensen die open staan voor het verkennen van het spirituele aspect van het leven en die geïnteresseerd zijn in hun eigen zielenpad. Het is belangrijk om te weten dat de therapie vaak meerdere sessies vereist en dat het een diepgaande ervaring kan zijn die tijd en toewijding vergt. Echter, voor mensen die openstaan voor deze ervaring, kan Life Between Lives Therapie een unieke en waardevolle manier zijn om meer inzicht te krijgen in het eigen leven en de ziel.

 

Life Between Lives Therapy kan ook worden gecombineerd met andere vormen van therapie, zoals regressietherapie, ATR-therapie of trauma therapie, om zo een compleet behandelplan op maat te maken.

Bekijk de tarieven of neem direct contact op voor een sessie.

Moeder en kind op strand
Voetsporen op zand

ATR therapie 

De impact van ongelukken, valpartijen, operaties en lichamelijk geweld laten sporen na in het lichaam en zijn voor het lichaam veel traumatischer dan in de algemene opinie wordt aangenomen.

 

Bij een fysiek trauma gaan er schokgolven door het lichaam en deze worden ergens opgeslagen. Meestal op een heel andere plek dan de daadwerkelijke impact was. Als we bijvoorbeeld op onze heup vallen plant de schokgolf zich door ons lichaam en kaatst ergens anders terug.

 

Dat is de tweede klap, je raakt dan vaak in een zekere trance waardoor de klappen zich nog dieper vast kunnen zetten. Ook je lichamelijke toestand ten tijde van van het letsel is belangrijk, ben je gespannen dan plant iets zich heel anders voort dan bij een ontspannen lichaam. Bij ATR zoeken we alle klappen op en ontladen deze met behulp van klankschalen.

 

Door de frequenties en trillingen van de schalen vindt de ontlading nog sneller plaats. Het is wonderbaarlijk hoe mensen kunnen opknappen van één tot twee sessies.

 

Als je nu denkt maar mijn lichamelijk letsel heb ik al jaren geleden opgelopen, ook dan zijn er zeer goede resultaten te behalen. 

Bekijk de tarieven of neem direct contact op voor een sessie.

bottom of page